תכנית רג"ב למצויינוּת

רקע

התכנית למצוינות רג"ב, או בשמה המלא 'ראש גדול להוראה' היא תכנית ייחודית לקראת הכשרה להוראה ולתעודת B.Ed. מטרתה של התכנית היא להעלות את רמת המורים בבית הספר הממלכתי דתי ובמסגרות החינוך השונות. דגש מרכזי בתכנית זו הנו שילוב ייחודי בין הכשרה להוראה במקצועות הקודש (תנ”ך ותושב”ע), ובין הכשרה להוראה במקצועות חול ובראשם הוראת המדעים והמתמטיקה. שילוב זה נועד לבסס את מעמדו של המורה בבית הספר כבעל פרופסיה מוביל בתחומו.
סטודנטים בעלי ציון התאמה (שכלול בגרות + פסיכומטרי) מעל 615 מוזמנים להצטרף לתכנית. לפרטים נוספים ניתן לפנות לרכז התכנית מר שי מאמו בדוא"ל- shaim310@gmail.com.
אודות תוכנית רג"ב הארצית לחצו כאן.

רציונאל – תכנית מצוינים

העידן המודרני, בו אנו מצויים, כולל בתוכו אתגרים חינוכיים רבים ומשמעותיים. הפיכתו של העולם לכפר גלובלי, שבו מחשבות, דעות ותפיסות עולם זורמות באופן חופשי ומהיר בין קצוות עולם, הופכת את החינוך למוסד מרכזי ומשמעותי, בחייהם של רבים. בצומת המפגש שבין דעות ותפיסות אלו ובין עולמו של התלמיד עומד המורה והמחנך. תפקידו של זה איננו מסתכם בניהולו של המצב הקיים, והציפייה ממנו היא לממש מנהיגות חינוכית המובילה את תלמידיו ובהמשך את בית הספר כולו.
הבוגרת של התכנית למצוינות תהיה בעלת תפיסת מסוגלות חיובית ומשפיעה, המסוגלת להניע תהליכים מסורתיים וגם חדשניים, בהתאם לנדרש בבית הספר שבו היא מלמדת. זאת בנוסף להשפעה משמעותית מתוך עולמו הרוחני.

תכנית לימודים

• תכנית הלימודים המוצעת כוללת הכשרה נוספת ייחודית במסלול המצוינות. הסטודנטים יקבלו הכשרה בנושא מנהיגות חינוכית, הכרת שיטות הוראה חדשות וגיבוש זהות מקצועית. הסטודנטים במסלול זה יקבלו אפשרות ללמוד חלק מהקורסים בצורה שונה מהמקובל. כל סטודנט יקבל התאמה אישית למסלול הלימודים שלו עפ”י אישור הנהלת המכללה והמל”ג. במסגרת העבודה המעשית נדרשים הסטודנטים ל”הרחבה ייחודית” במטרה לאפשר גם התנסות שונה. החל משנה ב’ הם ישולבו בעבודה מעשית בבי”ס “מאומץ” ע”י המכללה בנתיבות. כמו כן, נדרשים הסטודנטים להיות שותפים לפרוייקט חברתי, ליזום ולהוביל אותו. במהלך השנה ישולבו סיורים לימודים בבתי ספר ובכנס ארצי. התוכנית כוללת אירגון כנס שנתי במכללה.
  • במהלך השנה יכתבו הסטודנטים עבודת מחקר. הסטודנטים יקבלו אפשרות להגיש או מחקר תאורטי או מחקר שטח. בדרך זו יתנסו הסטודנטים בכתיבה אקדמית.
  • בשנים א-ב, ידרשו המשתתפים בתכנית המצוינים להשתתף בפורום מצוינים ארצי, בתיאום עם רכז תכנית המצוינים.

זכאות – “מה אני אקבל”?

עניין והרחבת אופקים