מיזם "תנופה" מחפש סטודנטים לנבחרת המלגאים תשע"ח

מהי "תנופה"?

"תנופה" הינה מיזם שמטרתו קידום והנגשת בגרות במחקר – עבודת גמר בתיכון.
"תנופה" נוסדה כדי לייעל ולהגביר את מספר התלמידים הלוקחים חלק במסלול 'בגרות במחקר', שבמסגרתו כל תלמיד תיכון אינטרני בישראל רשאי לבצע מטלת חקר בהיקף של 5 יחידות, בכל נושא שהוא, או כעבודה שמחליפה את בחינת הבגרות הכתובה או כעבודה שנוספת לה. המסלול קיים כבר 40 שנים במשרד החינוך, רק כמה מאות תלמידים לוקחים בו חלק מדי שנה.

בארבעת החודשים בהם תנופה קיימת:

• רתמנו למעלה ממאה אקדמאים לצורך הנחייה, רובם המוחץ מחזיק בתארים מתקדמים
  • שיווקנו את מסלול עבודות הגמר ב-25 יישובים ברחבי הארץ, והצגנו לאלפי תלמידים את האפשרות להשתלב באקדמיה כבר בתיכון, כולל בפריפריות הבולטות ביותר ומכל קצוות החברה.
  • יצרנו שיתופי פעולה עם שלל גופים אקדמיים רלוונטיים בהם: הטכניון, האוניברסיטה העברית, מכון ויצמן, מוזיאון המדע בירושלים ועוד רבים וטובים.
  • הקמנו מערכות תמיכה בית ספריות עם הצוות החינוכי
  • גייסנו סטודנטים בוגרי המסלול שמרכיבים את נבחרת המלגאים שלנו. אלה מלווים את התלמידים לאורך התהליך ומלמדים אותם יסודות מחקר בסיסיים.
    בימים אלה אנחנו עובדים במרץ לקראת שנה"ל הבאה ומחפשים סטודנטים שיהיו חלק מנבחרת המלגאים שלנו.

התפקיד כולל:

• זמינות מקוונת שוטפת לתמיכת התלמידים בכתיבת העבודה
  •  הדרכה במחקר במסגרתה העברת שיעורים פרונטליים לקבוצת תלמידים בנושאי מבוא למחקר וכתיבה אקדמית
  • איתור וגיוס מנחים מן האקדמיה לצורך הנחיית תלמידים המתאימים שייבחרו לתפקיד, יוכשרו לתפקיד ויקבלו אמצעי לימוד והדרכה.

מה אנחנו מחפשים?

סטודנטים שחינוך זורם להם בדם ולומדים כעת מקצוע שמקביל לעולם התוכן בו התלמידים יבצעו עבודה. עדיפות גבוהה מאוד לתלמידים שכתבו עבודת גמר בתיכון.

ניתן לפנות באמצעות המייל aviya.glz@gmail.com או באמצעות האתר שלנו "תנופה עבודות גמר"