המורה היא רק מורה או שהיא בעצם שחקנית עם הרבה "כובעים"?

זו אחת מהשאלות בה עסקו הסטודנטיות של תוכנית רג"ב במכללה, בעזרת המחשות רבות מחיי היום-יום ומבית הספר. אסתי פיטוסי – שחקנית, יוצרת ופלייבקיסטית – התארחה במכללה ליום למידה בו העבירה סדנה ביום מרוכז, מעניין ויוצא דופן, שכלל נושאים רבים ומגוונים:

פיתוח והצמחת עולם הנוכחות של המורה מול התלמידים, חידוד וחיבור לרגש והכרות עם העולם הפנימי העצמי, הגברת הביטחון העצמי וה"נוכחות הבימתית/"כיתתית, והקניית כלים לעבודה חינוכית במרחב האישי, המשפחתי והמקצועי. הסדנה עסקה גם בהעמקת המודעות והעצמה אישית של המשתתפות, סיוע בסלילת ערוץ תקשורת מיטבי בין המורה לתלמידיה ובניית מערכות יחסים המבוססות על אמון ולב פתוח. כל אלו היו במרכזו של היום. "חלק מההכשרה שלנו מכוונת לפיתוח ומודעות אישית. זו אחת המטרות של הסדנה כאשר אנו מכוונים את הסטודנטיות לתפקידי מפתח לאחר השתלבותן בעבודה בבתי הספר" אומר שי מאמו – ראש תוכנית רג"ב.
נופר סטודנטית שנה ג' סיכמה את היום: "היה מעניין ושונה. קבלנו כלים מעשיים לעבודה בכיתה. שיתוף הפעולה בקבוצה היה מעצים. למדתי על עצמי דברים רבים וזה חלק מבנייה אישית שכל אחת עוברת".