חסידי גור במרכז הסימולציה

זהו הנוסח של מכתב התודה שכתב סגן מנהל בית הספר "צוהר הלב" למכללה בשמו ובשם כל הצוות
לאחר ביקורם במרכז הסימולציות במכללה:
"היינו שם אתמול 14 חברי צוות של מוסדות 'צהר הלב'
היה לנו מדהים
המקום והכיבוד
האוויר והאווירה
המנחה וההנחיה
השחקן והמשחק
הצילום והרפלקציה
הלמידה והחוויה
ההשתתפות והשיתופים
השאלונים והמשובים
ועל הכל ההרגשה שמאחורי היוזמה עומדים אנשים אכפתיים
שמתמסרים למען הפיתוח המקצועי לתועלת התלמידים המיוחדים
וע"כ שני מילים פשוטות – תודה רבה
ובייחול – להתראות שם שוב"
סגן מנהל בית הספר
בשם כל חברי הצוות

על "מרכז סימולציה חמדת הדרום" – מרכז הסימולציה במכללה

"מרכז סימולציה חמדת הדרום" הנו מרכז המאפשר למידה מבוססת-סימולציה (SBL – learning based Simulations).
SBL היא שיטת הוראה המאפשרת התנסות בסימולציה (הדמיה) של סיטואציות המבוססות על אירועים מעולמם של אנשי המקצוע.
ההתנסות במרכז מאפשרת התנסות לקבוצה גדולה (עד 15 משתתפים) ללמוד ולתרגל מיומנויות באמצעות חוויה של התנסות, רפלקציה וחקר עצמי, תחקיר ומשוב קבוצתיים, תצפית ולמידת עמיתים – כל זאת באמצעות המודל של "מרכז סימולציה חמדת הדרום" –
מודל תמונ"ע – מודל לתחקיר מבוסס וידאו לניהול עצמי.
מודל תמונ"ע פותח הזדמנות לרפלקציה מונחית של התגובות האוטומטיות, התפיסות האישיות, דרכי הפעולה, דרכי התקשורת הבין-אישית וההשפעה שלהם על הדיאלוג ועל האחרים.

למה סימולציה?
התנסות בסימולציה מאפשרת "לחוות את" ולא "לדבר על". ללמידה באמצעות סימולציות מצולמות יש יתרונות מרובים:
תרגול ידע ומיומנויות – התנסות בסימולציה מצולמת מהווה מסגרת תרגול של ידע, מיומנויות וכישורים שנלמדו בדגש על תקשורת בין-אישית, עבודת צוות, קבלת החלטות, התמודדות עם מצבים מאתגרים, ניהול קונפליקטים ודילמות וכן, מיומנויות פדגוגיות ופסיכופדגוגיות.
פיתוח מודעות עצמית ורכישת כלים לוויסות עצמי – סימולציה היא הדמיה של "החיים האמתיים" והיא מספקת למשתתפים הזדמנות לשים את עצמם בנעלי "האחר", לחוות תהליכים אמפתיים ולהביא למודעות את המודלים המנטליים ואת דפוסי התגובה של עצמם.
למידת עמיתים – הלמידה בסימולציה היא של המתנסים והצופים גם יחד. לצופים ניתנת הזדמנות להתבונן על התמודדות מורכבת ולעסוק בשאלות אישיות, כגון "מה הייתי עושה במקומו?", "מה הייתי מרגיש במצב דומה?", "כיצד הייתי מגיב?".
פיתוח "אני מאמין" חינוכי – התנסות בסימולציה מצולמת מאפשרת הזדמנות לפתח סגנון אישית ומקצועית ולהביא אותה לידי ביטוי.
למידה חווייתית ואפקטיבית – הסימולציה המצולמת הינה מתודה חווייתית רלוונטית ועכשווית המזמנת למידה מהצלחות וכישלונות במידה שווה ומאפשרת דיון וניתוח באמצעות עדויות מצולמות מדויקות המובילים לשינוי ולוויסות התנהגותי.

קהל היעד
ההתנסות והלמידה במרכז מתאימים הן להכשרה וכניסה לתפקיד של עובדים והן לרענון מקצועי ושיפור מיומנויות, לעובדים מנוסים וחדשים. הלמידה במרכז מתאימה לקהל רחב ומגוון של אנשי ונשות חינוך: