יחידת הרישום מציגה את מגוון תוכניות הלימוד לשנת הלימודים הבאה

מגוון נרחב של תכניות לימוד: חמדת הדרום מציעה לימודים בתנאים נוחים וברמה אקדמית גבוהה. יש לנו מערך מלגות נרחב ואנחנו נותנים ליווי אישי. אנחנו שמחים לשתף אתכם ולו אף בחלק מהתכניות וההטבות. קוראינו הנאמנים מכירים אמנם את המכללה ואת המתחדש בה. ובכל זאת להלן תזכורת קטנה לגבי תכניות הלימוד שלנו לאלו שהם או בניהם ובנותיהם צריכים להחליט היכן ומה ללמוד. כמובן, שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי, כמקובל.

תואר ראשון B.Ed. בהפרדה לנשים ולגברים: המכללה מכשירה מורים ומורות שיעבירו לתלמידיהם את השיגי המדע והרוח בד בבד עם הנחלת ערכי המורשת היהודית, מהגיל הרך ועד בית הספר העל-יסודי. תחומי ההכשרה כוללים: מדעים, מתמטיקה, ואנגלית כמקצועות מועדפים, וכן מקרא, תושב"ע וספרות, כל אלו יחד עם ההכשרה לטיפול בילדים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים בחוג לחינוך מיוחד. לנרשמים להתמחות במקצוע מועדף אנו מעניקים מלגה על סך 4,000 ₪ ומלגות נסיעות עד 1,000 ₪ למגיעים מאזורים רחוקים. בנוסף קיים עוד מערך נרחב של מלגות המתעדכן מעת לעת באתר המכללה.

התכנית למצוינים ומצוינות בתואר ראשון (תכנית רג"ב): זוהי תכנית אטרקטיבית במיוחד הכוללת לימודים חינם, סל הטבות מורחב, סיום לימודים ב-3 שנים (במקום 4) ואפשרות להמשיך מיד לתואר שני. זוהי תכנית מבוקשת לבעלי תעודת בגרות טובה מאד, והפסיכומטרי – עלינו.

בית ספר לתואר שני: מציע לימודי תואר שני (M.Ed.) בארבעה תחומים מבוקשים ויוקרתיים: ניהול וארגון מערכות חינוך בראשות ד"ר זהר טל, החינוך המדעי/מתמטי בראשות פרופ' אלי זמסקי, ותרבות יהודית בזיקתה לתנ"ך בראשות פרופ' אביגדור שנאן. גם בתואר השני יש לנו מגוון הטבות לזכאים. והתכנית הרביעית לתואר שני, היא תכנית חדשה Master of Teaching ובקיצור M.Teach. ועל כך קראו עוד בפסקה הבאה.

M.Teach: סיימתם תואר ראשון ואתם מתלבטים האם להמשיך לתואר שני או לעשות הסבת מקצוע? מעכשיו מפסיקים להתלבט אפשר ללמוד את שניהם יחד! תואר שני ותעודת הוראה בשנתיים, בימי לימוד מרוכזים, והלוואה מותנית בכפוף לתקנון משרד החינוך! התכנית מיועדת למהנדסים ולבעלי תואר ראשון במתמטיקה/ מדעים/ מקרא/ ספרות. נצלו את ההזדמנות להירשם למחזור הראשון בראשותו של פרופ' אביקם גזית.

הסבת אקדמאים להוראה: ניתן לעשות הסבת מקצוע למסלולים מגיל הרך ועד בית הספר העל-יסודי. הלימודים מתפרשים על פני יומיים בשבוע. המכללה דואגת להתאים את המסלולים לאנשים שרוצים לשלב עבודה ולימודים בו זמנית וגם כאן אנו מעניקים מלגה על סך 1,500 ₪ למקצועות מועדפים.

הרחבת הסמכה לתרבות יהודית ישראלית והוראת התנ"ך לבתי ספר ממלכתיים. זוהי הזדמנות לקבל שתי הסמכות בתעודה אחת, בתוספת מלגה משמעותית, השתתפות בשכר לימוד וגמולים בכפוף לתקנון משרד החינוך. הלימודים מתפרסים על פני 10 חודשים, יום בשבוע, בשעות אחה"צ.

השלמה לתואר ראשון: מדובר בתכנית שתופסת תאוצה בשנים האחרונות. מאות מורות ומורים בעלי תעודת מורה בכיר מוסמך, בוגרי סמינרים, מבקשים להשלים את תעודת ההוראה בלימודי תואר ראשון. המכללה החליטה לסייע לאותם משלימים במלגה של עד 2,000 ₪ ומלגת נסיעות של עד 1,000 ₪ למגיעים מאזורים רחוקים.

מכינה קדם אקדמית:  תעודת בגרות לא משהו! בכל זאת רוצה להיות מורה או גננת? המכינה היא ההזדמנות שלך להוכיח את עצמך. המכינה מיועדת לכל בת שציוני הבגרות שלה הם מתחת לסף הקבלה הרגיל. למכינה מספר יתרונות: שילוב של לימודים אקדמאים ולימודי מכינה, סיוע בשכ"ל ומלגות קיום למשוחררי צה"ל ושירות לאומי, ליווי אישי חינם באווירה תורנית וייחודית.

אז למה לדחות את ההרשמה? הסדירו את ההרשמה עכשיו והמשיכו את הקיץ בראש נקי. לפרטים התקשרו 5280* או שלחו מייל rishum@hemdat.ac.il

בחזרה למידעון >>