במהלך החודש האחרון, התקיים אירוע השקה מקוון לספריהם של פרופ' אלי זמסקי , דיקן הפקולטה למדעים במכללה. וד"ר איריס גלילי, ראשת החוג לגיל הרך. פרופ' זמסקי חנך את סדרת הספרים המיועדת לנוער"Why is it so", וד"ר איריס גלילי השיקה את ספר הילדים "ג'ונגל השלום". בתכנית ערב ההשקה בירך פרופ' חיים שקד, נשיא המכללה, את אנשי הסגל האקדמי על פרי עמלם, ואחל להם הצלחה. וכן נשמעו שתי הרצאות קצרות: של פרופ' ניר אוריון מהמחלקה להוראת המדעים במכון וייצמן, ושל פרופ' יפה ברלוביץ מהמחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר אילן.
ד"ר איריס גלילי, ראשת החוג לגיל הרך במכללה, מתארת את תהליך כתיבת ספר הילדים שהוציאה לאחרונה: "סיפורי ג'ונגל השלום נכתבו מתוך צורך אמיתי לחפש דרך להקנות בילדים ביטחון אישי ואחריות חברתית כבסיס ליצירת מערכות יחסים. מתוך השאיפה לסייע לילדים למצוא חוזקות בעצמם ולקבל את השונות אצל חבריהם. וכל זאת בדרך חווייתית שתיקח אותם על כנפי הדמיון אל עולם אחר, קסום ומרתק.
הרעיונות לכל סיפור, הגיעו מהמציאות הגנית שלי כגננת. ולכן, למרות שבסיפורים מתואר ג'ונגל קסום ומרוחק עם גיבורים שהן חיות האהובות על הילדים, הסיפורים עצמם יצאו מתוך סיטואציות אמיתיות שהתרחשו אצלי בגן. ולמעשה עם השנים השכלתי להבין שהן מתרחשות בכל גן, בגינה הציבורית אחר הצהרים, בבית בין האחים, אצל הסבתא שנפגשים בערב שבת כל בני הדודים ועוד… בכל פעם שנפגשת קבוצת ילדים, מתרחשת אחת הסיטואציות המתוארות בספר בהתחפשות לסיטואציה שמתאימה לג'ונגל עם גיבורים שהן חיות. בסוף כל סיפור חיות הג'ונגל מגיעות למסקנה, בעקבות שיחה משותפת, כיצד ניתן לנהוג בעתיד כדי לשמור על עצמן ולהגן על חבריהן. העמידה מול הקושי שנוצר בסיפור וההגעה לפתרון שעשוי לשמש אותם בעתיד, מפתח בילדים את תחושת המסוגלות להאמין כי הם יכולים לפתור בעיות ולהשפיע על תוצאות עתידיות הקשורות אליהם".
מתלבטים בפני ההחלטה?